Software voor crisisbeheersing

Software voor crisisbeheersing
Digitalisering

Een softwaretool voor crisisbeheer is een computerapplicatie die speciaal ontworpen is om organisaties te helpen bij het effectief plannen, coördineren en beheren van hun reacties op noodsituaties en crises. Deze tools bieden over het algemeen een reeks functies om de besluitvorming, communicatie, coördinatie van middelen en monitoring tijdens kritieke gebeurtenissen te vergemakkelijken. Typische functies zijn onder andere het in kaart brengen van incidenten, middelenbeheer, real-time communicatie, noodplanning, samenwerking tussen teams en het verzamelen van kritieke informatie. Het belangrijkste doel is om organisaties beter in staat te stellen om te anticiperen op crisissituaties, deze te beheren en er effectief op te reageren, zodat de negatieve gevolgen tot een minimum worden beperkt en de normale activiteiten kunnen worden hervat.

Budget Het volledige bedrag dat voorzien wordt voor dit project miljoen € 1

Verantwoordelijke overheid Federale overheid

Klimaat Dit cijfer toont in hoeverre het project bijdraagt tot een groene transitie 0%

Digitalisering Dit cijfer toont in hoeverre het project bijdraagt tot een digitale transitie 100%

SDGs Dit project levert een bijdrage aan minstens één van de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties
Industrie, innovatie en infrastructuur
Industrie, innovatie en infrastructuur
Vrede, justitie en sterke publieke diensten
Vrede, justitie en sterke publieke diensten

januari 2022

ICCI-crisistool - Bedrijfsvereisten en specificaties

Voltooid

De ICCI Crisis Tool voorziet in de behoeften van crisismanagement door veilige authenticatie, real-time communicatie en effectieve visualisatie van incidenten te bieden. Het maakt efficiënt beheer van kritieke middelen mogelijk en biedt een robuust platform voor samenwerking in crisissituaties.

april 2022

Radar - Zakelijke vereisten en specificaties

Voltooid

De vereisten en specificaties voor het Radar-project zijn essentieel voor het succes ervan. De eisen definiëren de doelstelling, het toepassingsgebied en de prestatiecriteria, terwijl de specificaties de architectuur, de gebruikersinterface, het gegevensmodel, de gebruikte technologie en andere belangrijke details specificeren. Samen vormen ze het kader dat nodig is om de ontwikkeling te sturen en het succes van het Radar-project te garanderen.

juli 2022

ICCI-crisistool - versie MVP

Voltooid

De release van de ICCI Crisis Tool als Release MVP (Minimum Viable Product) markeert een belangrijke mijlpaal. Deze release biedt de essentiële functionaliteit die nodig is en biedt een eerste iteratie van het product. De MVP-release biedt ruimte voor het eerste gebruik, het verzamelen van feedback van gebruikers en biedt een solide basis voor toekomstige verbeteringen.

Uitgesteld

oktober 2022

TravelApp - Reisadvies

Voltooid

De Travel App is technisch met elkaar verbonden en wordt, wat betreft de reisadviesgegevens, gevoed door het CMS van de diplomatieke website (gehost en beheerd door BoSA).

Uitgesteld

oktober 2022

Radar - Vrijgave MVP

Voltooid

Bij Agile scope management volgen de geprioriteerde vereisten binnen het MVP (Minimum Viable Product)-raamwerk een iteratief proces van ontwikkeling, configuratie, testen, acceptatie en, ten slotte, uiteindelijke levering aan de productie.

De ontwikkelingsfase omvat de feitelijke codificatie en creatie van prioriteitsvereisten. Configuratie zorgt ervoor dat deze functionaliteiten worden afgestemd op de projectspecificaties. Testen is cruciaal, inclusief unit testen en gebruikersacceptatie testen, om de functionaliteit te valideren en eventuele problemen op te lossen.

Na succesvol testen beoordelen en accepteren belanghebbenden de ontwikkelde functionaliteit op basis van vooraf gedefinieerde criteria. Na acceptatie worden de functies ingezet in de productieomgeving, zodat ze toegankelijk worden voor eindgebruikers.

Dit iteratieve proces biedt snelle feedback en zorgt ervoor dat de geleverde functies voldoen aan de verwachtingen van de gebruiker en incrementele waarde bieden aan het product.

Meer projecten rond digitalisering